ورود به بانک پرسش و پاسخ
بنر
بنر
بنر
توصیه های بهداشتی: مکمل های ویتامین؛ هرچه کمتر، بهتر چاپ فرستادن به ایمیل

امروزه در کشور های توسعه یافته عده کمی از افراد دچار کمبود های تغذیه ای هستند ولی مصرف مکمل های غذایی همچنان یک بازار چندین میلیارد دلاری را به خود اختصاص می دهد. به منظور بررسی رابطه بین مصرف مکمل های غذایی و مرگ و میر در زنان سالمند،محققان به تحلیل داده های مربوط به مصرف مکمل ها توسط 38772 فرد شرکت کننده در مطالعه سلامت زنان آیوا ( با میانگین سنی 62سال درابتدای مطالعه) بین سالهای 2008-1986 پرداختند.

میزان مرگ ها به صورت سالانه بر اساس بانک های اطلاعاتی ایالتی و ملی ثبت مرگ و میر مشخص شد.تحلیل ها بر اساس بیش از 10 عامل مخدوش کننده احتمالی از قبیل سن و مصرف الکل مورد تعدیل قرار گرفتند.

 

مصرف روزانه حداقل یک مکمل غذایی بنا به اظهار خود فرد، از 63% در سال 1986به 85% در سال 2004 افزایش یافته بود ( میانگین پیگیری 19 سال). با این حال به استثنای کلسیم، مصرف هیچ مکملی با کاهش خطر مرگ های ناشی از سرطان، قلبی- عروقی یا ناشی از تمامی علل همراهی نداشت. بر عکس، مصرف چند مکمل خصوصاً آهن (با یک همراهی قوی و وابسته به دوز) و مس، با افزایش معنی دار خطر مرگ همراه بود.

رهنمود: یافته این پژوهشگران در مورد کلسیم باید در کنار سایر شواهد موجود تفسیر شود: سایر مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های کلسیم می تواند خطر بیماری قلبی- عروقی را افزایش دهد ولی در این مطالعه بر اخلاف آنها، تعدیل از نظر مصرف آسپرین با دوز پایین صورت نگرفته است. علیت معکوس را نیز می توان به عنوان توجیهی برای مضرات بالقوه یافت شده برای مولتی ویتامین ها و سایر مکمل ها در این مطالعه مطرح کرد؛ یعنی بیمارانی که سلامت نامناسبی دارند ممکن است مکمل های غذایی را بیشتر مصرف کنند. با وجود این، به نظر می رسد که احتیاط در مورد مصرف مکمل های غذایی توسط افراد دارای تغذیه مناسب الزامی باشد؛ که این نکته از نظر بیولوژیک هم منطقی به نظر می رسد.مصرف اتفاقی مولتی ویتامین ها یک علت شایع مسمومیت (خصوصاً در کودکان) محسوب می شود. بدن راهی برای رفع آهن یا مس ندارد و هر دوی این مواد در سطوح بالا باعث مسمومیت کبدی می شوند. بنابراین در جوامع پیشرفته، پزشکان باید به اکثر افراد توصیه کنند که بر حفظ یک رژیم غذایی سالم تمرکز داشته باشند و مصرف مکمل های غذایی باید به کمبود های تغذیه ای علامت دار محدود شود.

 

دیدگاه شما

Feed
  1. dastet shoma dard nakone

افزودن نظر


    • >:o
    • :-[
    • :'(
    • :-(
    • :-D
    • :-*
    • :-)
    • :P
    • :\
    • 8-)
    • ;-)

    معرفی

    دکتر حسین روازاده

    دارای مدرک پزشکی عمومی از دانشگاه تهران به شماره نظام پزشکی 58290

    زبان سایت

    English Arabic French German Turkish Persian

    جستجو گوگل



    در سايت احياي سلامت
    در كل اينترنت

    تبلیغات

    به زودی امکان پذیرش تبلیغات فراهم میگردد.

    سایت رسمی دکتر روازاده , طب سنتی و حجامت و احیای سلامت و درمان مشکلات ناباروری

    مرجع طب سنتی و دارو های گیاهی ، خواص حجامت مورد تایید دکتر روزاده

    خواص حجامت و خواص زالو درمانی , درمان زود انزالی و مشکلات ناباروری مورد تایید دکتر روازاده